Публикувана от Владимир Петровски на 02 Февруари 2013
![]() | Необходими продукти 1-2 тарелки пилешки бутчета нарязан на шайби кромид лук парчета лимон с кората за марината: 2 супени лъжици олио 1/2 кафена чашка соев сос Класик 1/2 кафена чашка сок от лимон 1 супена лъжица мед 1/2 суп.л-ца Дижонска горчица 3-4 пасирани скилидки чесън 1 чаена лъжичка сладък червен пипер 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер 1/2 кафена чашка вино-сухо бяло 2 щипки сух тарос /естрагон/ 1 чаена лъжичка морска сол |
Измиваме добре пилешките бутчета и оставяме да се отцедят. Мариноваме ги в продуктите за маринатата. Оставяме на студено за не по малко от 12 часа, като периодично ги обръщаме в маринатата. На дъното на йенска тенджерка или тавичка нареждаме лук, парчета лимон и отгоре пилешки бутчета. Заливаме с маринатата и похлупваме съда. Печем на 200 градуса 1 час. |