Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Мафрум

Мафрум

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

7-8 средни картофа
300 грама кайма
подправки за кайма
3-4 яйца
брашно за паниране
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мафрум

Измийте и обелете картофите. Разрежете всеки картоф на две половинки, а всяка половинки на още две, без да стигате до края. Чукнете 1 яйце в каймата, добавете подправки по ваш избор и омесете. Сложете около 1 с.л. кайма във всички парчета картофи по средата. Разбийте яйцата за панировката. Оваляйте всяко картофче в брашно, потопете в яйцето и пържете в загрятата мазнина до готовност. Обръщайте постоянно до получаване на златист цвят.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (5)


Аватар20 Ноември 2018
Az-gotvia .bg
Могат ли готварските рецепти да бъдат защитени от авторското право или чрез патенти? Вижте тук https://intellectualpropertyplanet.blogspot.com/2008/08/blog-post_2457.html
Аватар20 Ноември 2018
Az-gotvia .bg
Здравейте, бих желала да уточня, че нашият сайт е за споделяне на рецепти. В този смисъл, потребителите приготвят рецепти и ги споделят със СОБСТВЕНИ снимки и текст. Ако потребителката е използвала ваши снимки, бихме могли да ги премахнем. Но не виждам какво печелите като обиждате някой, който е приготвил "ваша" рецепта. Нима не сте я публикували в Интернет, за да бъде приготвена и от други? А както виждам рецептата е от чуждестранна кухня, т.е. не сте я измислили вие. Не знам какво искате в случая. Не е проблем в коментар да се отбележи, че рецептата я има и при вас за повече информация. Ще публикуваме и вашия линк. Поздрави и малко по-спокойно :-)
Аватар19 Ноември 2018
Цвета Спасова
Оригинална рецепта за приготвянето на мафрум https://receptite.com/рецепта/мафрум
Аватар19 Ноември 2018
Цвета Спасова
Рецептата е лично моя, вие сте я копнали от кулинарния блог на Маги, която е взела разрешение за споделяне и е писала от къде е взета. Не ви прави чест да крадете чужди рецепти, ако бяхте се върнали на рецептата на Маги щяхте да видите, че след забележката, че не е Сирийска, а Либийска рецепта е поправена. Такива нагли крадли като вас се напълни интернета за жалост. Толкова е лесно да провериш дадена рецепта дали някой я присвоил, единствената крадла бяхте вие.
Ястието се поднася с доматен сос.



Ако желаете, може да сложите линк към Мафрум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди