www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 22 Октомври 2018

Лук с яйца и сирене

Необходими продукти
3 яйца - пресни
2 глави лук
1/2 к.ч. сирене - натрошено
3 с.л. олио
1 к.л. захар
1 с.л. доматено пюре
чубрица
сол
черен пипер
магданоз
настъргано сирене за сервиране

Почистваме лука от люспите. Измиваме го добре и го нарязваме на парченца. В подходящ съд за пържене - тиган или малка тенджерка, наливаме олио. Сипваме лука, малко сол и малко вода (за да омекне по-хубаво лука). Задушаваме лука, докато изври течността и се запържи. Сипваме супена лъжица доматено пюре, черен пипер на вкус, чубрица на вкус и захар (1к.л.). Слагаме и натрошено сирене. Разбъркваме и като се смесят съставките, дръпваме съда от котлона. В отделна купичка разбиваме яйцата и изливаме при лука. Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона. Пържим колкото е необходимо до сгъстяване. Сервираме ястието топло или охладено, поръсено с настъргано сирене и с пресен магданоз.