Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лозови сармички в гювеч
Лозови сармички в гювеч
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 буркан лозови сарми
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
2 бр. моркови
1/2 връзка магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
сол и пипер
В сгорещеното олио се запържват лукът, морковите бульона и подправките. След като омекнат се добавя оризът заедно с две чаши вода. Вече набъбнал и поел водата оризът се маха от котлона и се добавя нарязан магданоз. Всичко се разбърква.
Лозовите сарми се изцеждат и се подреждат в чиния, като се слага по една кафена лъжичка от сместа на листо. Преди да започнат да се редят в гювеча се слагат 2-3 лъжици олио и листа, които да покрият дъното. Завиват се сармичките и се редят една до друга. Заливат се с вода до средата и се пече на 200 градуса за един час.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лозови сармички в гювеч
От форум:
От друг сайт: