Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лозови сармички в гювеч
Лозови сармички в гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 буркан лозови сарми
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
2 бр. моркови
1/2 връзка магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
сол и пипер
В сгорещеното олио се запържват лукът, морковите бульона и подправките. След като омекнат се добавя оризът заедно с две чаши вода. Вече набъбнал и поел водата оризът се маха от котлона и се добавя нарязан магданоз. Всичко се разбърква.
Лозовите сарми се изцеждат и се подреждат в чиния, като се слага по една кафена лъжичка от сместа на листо. Преди да започнат да се редят в гювеча се слагат 2-3 лъжици олио и листа, които да покрият дъното. Завиват се сармичките и се редят една до друга. Заливат се с вода до средата и се пече на 200 градуса за един час.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лозови сармички в гювеч
От форум:
От друг сайт: