Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лозови сармички в гювеч

Лозови сармички в гювеч

Разпечатай

от готварската книга на Todorka Maratilova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 буркан лозови сарми
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
2 бр. моркови
1/2 връзка магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
сол и пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лозови сармички в гювеч

В сгорещеното олио се запържват лукът, морковите бульона и подправките. След като омекнат се добавя оризът заедно с две чаши вода. Вече набъбнал и поел водата оризът се маха от котлона и се добавя нарязан магданоз. Всичко се разбърква.

Лозовите сарми се изцеждат и се подреждат в чиния, като се слага по една кафена  лъжичка от сместа на листо. Преди да започнат да се редят в гювеча се слагат 2-3 лъжици олио и листа, които да покрият дъното. Завиват се сармичките и се редят една до друга. Заливат се с вода до средата и се пече на 200 градуса за един час.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Лозови сармички в гювеч


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди