Публикувана от Todorka Maratilova на 16 Октомври 2013
![]() | Необходими продукти 1 буркан лозови сарми 1 ч.ч. ориз 1 глава лук 2 бр. моркови 1/2 връзка магданоз 1 кубче зеленчуков бульон сол и пипер |
В сгорещеното олио се запържват лукът, морковите бульона и подправките. След като омекнат се добавя оризът заедно с две чаши вода. Вече набъбнал и поел водата оризът се маха от котлона и се добавя нарязан магданоз. Всичко се разбърква. Лозовите сарми се изцеждат и се подреждат в чиния, като се слага по една кафена лъжичка от сместа на листо. Преди да започнат да се редят в гювеча се слагат 2-3 лъжици олио и листа, които да покрият дъното. Завиват се сармичките и се редят една до друга. Заливат се с вода до средата и се пече на 200 градуса за един час. |