www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Todorka Maratilova на 16 Октомври 2013

Лозови сармички в гювеч

Необходими продукти
1 буркан лозови сарми
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
2 бр. моркови
1/2 връзка магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
сол и пипер

В сгорещеното олио се запържват лукът, морковите бульона и подправките. След като омекнат се добавя оризът заедно с две чаши вода. Вече набъбнал и поел водата оризът се маха от котлона и се добавя нарязан магданоз. Всичко се разбърква.

Лозовите сарми се изцеждат и се подреждат в чиния, като се слага по една кафена  лъжичка от сместа на листо. Преди да започнат да се редят в гювеча се слагат 2-3 лъжици олио и листа, които да покрият дъното. Завиват се сармичките и се редят една до друга. Заливат се с вода до средата и се пече на 200 градуса за един час.