Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лозови сарми със стафиди
Лозови сарми със стафиди

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лук
1 чаена чаша ориз
4 суп.лъж. олио
2 суп. лъж. стафиди
2 стръка копър
3 стръка магданоз
черен пипер
сол
лозови листа, може и консервирани (около 1 буркан)
1 лимон
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото. Прибавят се оризът, стафидите, нарязаните на ситно копър и магданоз. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Задушава се за кратко. Навиват се сарми и се нареждат плътно в тенджера, притискат се с чиния и се заливат с 3 чаши чаени гореща вода и сокът на един лимон. Сармите се варят до готовност. Поднасят се с кисело мляко, разбито със счукан чесън и ситно нарязан копър.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лозови сарми със стафиди
От форум:
От друг сайт: