www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 27 Декември 2011

Лозови сарми със стафиди

Необходими продукти
лук
1 чаена чаша ориз
4 суп.лъж. олио
2 суп. лъж. стафиди
2 стръка копър
3 стръка магданоз
черен пипер
сол
лозови листа, може и консервирани (около 1 буркан)
1 лимон

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото. Прибавят се оризът, стафидите, нарязаните на ситно копър и магданоз. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Задушава се за кратко. Навиват се сарми и се нареждат плътно в тенджера, притискат се с чиния и се заливат с 3 чаши чаени гореща вода и сокът на един лимон. Сармите се варят до готовност. Поднасят се с кисело мляко, разбито със счукан чесън и ситно нарязан копър.