Публикувана от Шери Курт на 27 Декември 2011
![]() | Необходими продукти лук 1 чаена чаша ориз 4 суп.лъж. олио 2 суп. лъж. стафиди 2 стръка копър 3 стръка магданоз черен пипер сол лозови листа, може и консервирани (около 1 буркан) 1 лимон |
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото. Прибавят се оризът, стафидите, нарязаните на ситно копър и магданоз. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Задушава се за кратко. Навиват се сарми и се нареждат плътно в тенджера, притискат се с чиния и се заливат с 3 чаши чаени гореща вода и сокът на един лимон. Сармите се варят до готовност. Поднасят се с кисело мляко, разбито със счукан чесън и ситно нарязан копър. |