Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лозови сарми с булгур
Лозови сарми с булгур

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 буркан лозови листа
150 г булгур
50 г ориз
200 г сирене
1 с.л. червен пипер
1 яйце
1 глава лук
джоджен
3-4 с.л. олио
Лукът се нарязва и запържва и в олиото. Прибавят се ориза, булгура и червения пипер и те се пържат до прозрачност на ориза. Залива се с 2 ч.ч. вода и се оставя да се издуе ориза и булгура. Прибавя се джоджена и яйцето. Като поизстине сместа се настъргва сиренето и се обърква добре. Завиват се сарми, които се нареждат в намазнена тава и се заливат с вода. Пекат в загрята фурна.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Лозови сарми с булгур
От форум:
От друг сайт:
tony marinov