Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лозови сарми с булгур
Лозови сарми с булгур
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 буркан лозови листа
150 г булгур
50 г ориз
200 г сирене
1 с.л. червен пипер
1 яйце
1 глава лук
джоджен
3-4 с.л. олио
Лукът се нарязва и запържва и в олиото. Прибавят се ориза, булгура и червения пипер и те се пържат до прозрачност на ориза. Залива се с 2 ч.ч. вода и се оставя да се издуе ориза и булгура. Прибавя се джоджена и яйцето. Като поизстине сместа се настъргва сиренето и се обърква добре. Завиват се сарми, които се нареждат в намазнена тава и се заливат с вода. Пекат в загрята фурна.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Лозови сарми с булгур
От форум:
От друг сайт:
tony marinov