Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лозови сарми с булгур
Лозови сарми с булгур

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 буркан лозови листа
150 г булгур
50 г ориз
200 г сирене
1 с.л. червен пипер
1 яйце
1 глава лук
джоджен
3-4 с.л. олио
Лукът се нарязва и запържва и в олиото. Прибавят се ориза, булгура и червения пипер и те се пържат до прозрачност на ориза. Залива се с 2 ч.ч. вода и се оставя да се издуе ориза и булгура. Прибавя се джоджена и яйцето. Като поизстине сместа се настъргва сиренето и се обърква добре. Завиват се сарми, които се нареждат в намазнена тава и се заливат с вода. Пекат в загрята фурна.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Лозови сарми с булгур
От форум:
От друг сайт:
tony marinov