Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Локумена саралия
Локумена саралия

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
2 кутии локум
2 ч.ч. едро смлени орехи
олио за намазване на корите
канела
за сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 ванилия
Намазваме първата кора с олио, слагаме орехи и ръсим канела. Нанасяме втората кора, мажем с олио, ръсим орехи и слагаме локум в единия край и навиваме корите на руло. Така правим с другите кори и после леко събираме в средата всяко руло кора, да се наберат /нагъгрят/. Печем в умерено загрята фурна и още като са горещи саралиите се поливат със студения сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Локумена саралия
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева