Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Локумена саралия
Локумена саралия

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
2 кутии локум
2 ч.ч. едро смлени орехи
олио за намазване на корите
канела
за сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 ванилия
Намазваме първата кора с олио, слагаме орехи и ръсим канела. Нанасяме втората кора, мажем с олио, ръсим орехи и слагаме локум в единия край и навиваме корите на руло. Така правим с другите кори и после леко събираме в средата всяко руло кора, да се наберат /нагъгрят/. Печем в умерено загрята фурна и още като са горещи саралиите се поливат със студения сироп.
Още рецепти за Баклави
Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Мусака с грах, печурки и картофи
Кюфтенца с гречка, моркови и лук
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Локумена саралия
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева