www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 21 Март 2012

Локумена саралия

Необходими продукти
1 пакет кори за баница
2 кутии локум
2 ч.ч. едро смлени орехи
олио за намазване на корите
канела

за сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 ванилия

Намазваме първата кора с олио, слагаме орехи и ръсим канела. Нанасяме втората кора, мажем с олио, ръсим орехи и слагаме локум в единия край и навиваме корите на руло. Така правим с другите кори и после леко събираме в средата всяко руло кора, да се наберат /нагъгрят/. Печем в умерено загрята фурна и още като са горещи саралиите се поливат със студения сироп.