Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лятно ястие `Лубоне`

Лятно ястие `Лубоне`

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г. сирене
5 домата
4 тиквички
зехтин
сол

За пестото:

10 орехови ядки
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 връзка копър
6 с.л. зехтин или олио

За застройката:
1/2 кофичка кисело мляко
50 г. кашкавал
50 г. сирене
2 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лятно ястие `Лубоне`

Тиквичките се нарязват на филии по дължина. Тавата за печене се намазва със зехтин или олио и на дъното се подрежда ред тиквички. Върху тях се слага от пестото, приготвено от смлените и смесени продукти (орехи, чесън, копър, магданоз и зехтин). Отгоре се подреждат обелени и нарязани на кръгчета домати, а върху тях сирене, нарязано на тънки плочки. Върху него се слага остатъка от пестото, след това отново се слагат домати и сирене. Най-отгоре се слагат тиквички, намазват се със зехтин и се посоляват.

Ястието се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса докато тиквичките придобият златист цвят (около 20-30 минути). Застройката се прави, като яйцата се разбиват и се смесват с киселото мляко. Добавят се натрошеното сирене и настърганият кашкавал и се разбърква. Ястието се залива с готовата застройка и се запича още около 5-10 минути, докато се зачерви.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар09 Декември 2011
Татяна Караджова
много вкусно ми изглежда това ястие, а и името му ми допада, БРАВО!



Ако желаете, може да сложите линк към Лятно ястие `Лубоне`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама