Начало » Зимнина » Рецепти за Лютеници » рецепта Лесна лютеница
Лесна лютеница

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 патладжана
около 15-16 чушки, смесени червени и зелени
2 малки бурканчета стерилизирани домати (или настъргани пресни)
около 1 суп. лъж. захар
щипка черен пипер или повече на вкус
щипка лют червен пипер
сол и олио на вкус
От продуктите се получават 2 конфитюрени бурканчета с винт лютеница.
Изпичаме патладжаните и чушките. Почистваме от семената и люспите. Нарязваме ситно. В подходяща дълбока тенджера смесваме доматите с чушките и патладжаните. Поръсваме черен пипер и лют червен пипер. Слагаме на котлона и периодично разбъркваме докато течността почти изври. Тогава посоляваме, слагаме захарта и олиото. Варим още малко до приятна гъстота. Готовата лютеница пасираме с пасатор. Може да стерилизираме в бурканчета няколко минути за запечатване на капачките или да се консумира веднага.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лесна лютеница
От форум:
От друг сайт: