www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 11 Октомври 2012

Лесна лютеница

Необходими продукти
3 патладжана
около 15-16 чушки, смесени червени и зелени
2 малки бурканчета стерилизирани домати (или настъргани пресни)
около 1 суп. лъж. захар
щипка черен пипер или повече на вкус
щипка лют червен пипер
сол и олио на вкус

От продуктите се получават 2 конфитюрени бурканчета с винт лютеница.

Изпичаме патладжаните и чушките. Почистваме от семената и люспите. Нарязваме ситно. В подходяща дълбока тенджера смесваме доматите с чушките и патладжаните. Поръсваме черен пипер и лют червен пипер. Слагаме на котлона и периодично разбъркваме докато течността почти изври. Тогава посоляваме, слагаме захарта и олиото. Варим още малко до приятна гъстота. Готовата лютеница пасираме с пасатор. Може да стерилизираме в бурканчета няколко минути за запечатване на капачките или да се консумира веднага.