Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Лазаня с мляно месо и зеленчуци

Лазаня с мляно месо и зеленчуци

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

12 листа лазаня
500 г телешка кайма
400 г пресен или замразен грах
300 г консерирана царевица
1 бр. малка зелена тиквичка
1 кг пасирани домати
2 глави стар лук
4 скилидки чесън
3 стръка розмарин
черен пипер
сол
300 г настъргано сирене Ементал
1 с.л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лазаня с мляно месо и зеленчуци

Каймата се запържва в 1 с.л. зехтин докато стане на трохи. Добавят се лукът и чесънът, нарязани на ситно. Задушава се 1-2 минути. Доливат се пасираните домати. Слагат се сол и черен пипер, и клонките розмарин, цели. Намалява се котлонът и се вари с капак 1 час на много слаб огън, едва да къкри. Слагат се грахът, царевицата и тиквичката, нарязана на дребни кубчета. След десетина минути се вадят клонките розмарин и се сваля от огъня.

Фурната се загрява на 200 С. Във формата се налива от соса, така че дъното да е обилно покрито. Нареждат се първият пласт листа лазаня. Слага се отново обилно сос, отново листа. Общо се получават 3 пласта. Завършва се със сос, обилно. Слага се във фурната, намалява се температурата на 170 С. Пече се 15 минути. Посипва се с настъргания Ементал и се пече още 20 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар27 Април 2012
Нина Райчева
Вкусно и красиво!



Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня с мляно месо и зеленчуци


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама