Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Лазаня с кайма
Лазаня с кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г кайма
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
2 ч.л. олио
1 консерва нарязани домати
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. сол
250-300 г. кори за лазаня
Сос с кашкавал:
1 ч.ч. заквасена сметана
2 яйца
150 мл прясно мляко
100 г. настърган кашкавал
Нарязаните лук, моркови и чесън се запържват за няколко минути в тиган със сгорещеното олио като се бърка непрекъснато. Добавя се каймата и се омесва всичко. Когато каймата се позапържи (придобие сивкав цвят) добавете доматите и доматеното пюре и солта. Оставете да поври 20 минути като разбърквате от време на време да не загори.
През това време разбийте заквасената сметана, млякото и яйцата в купа. Добавете половината от кашкавала, като непрекъснато бъркате.
Намажете съда за лазаня с олио или масло и покрийте дъното с кори. Добавете слой от месния сос, после от соса с кашкавал. Сложете нова кора за лазаня и отново по един пласт от сосовете. Най-горният пласт трябва да бъде от соса с кашкавал. Отгоре поръсете с останалия кашкавал. Печете лазанята при 180-200 градуса около 30-40 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лазаня с кайма
От форум:
От друг сайт: