Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Къпана баница

Къпана баница

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

7 бр. яйца
1-2 щипки сол
брашно
маргарин
сирене
подсолена вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Къпана баница

От яйцата, солта и брашното се замесва меко тесто. Разделя се на 14 топчета. Оставят се да починат за малко (около 15 мин.). От всяко топче се разточва кора с големината на тавата в която ще печем баницата, корите се нареждат една върху друга, като между тях се слага чиста хартия, за да не залепнат. След като са готови всички кори, се слага на котлона тава с подсолена вода да заври и се приготвя още една с подсолена вода, но студена.

Първата кора се слага в намазана с мазнина тава, без да се обработва. Кората също се намазва с мазнина. Втората кора се потапя във врялата вода за няколко секунди, вади се и веднага се потапя в студената подсолена вода, вади се, изцежда се и се разстила върху първата кора. По същия начин се обработват и останалите кори, като всяка от тях се маже с мазнина, след като се сложи в тавата.

През 3-4 кори се поръсва обилно със сирене. Последната кора се слага, без да е обработена като останалите във вряща и студена вода. Баницата се пече в предварително загрята умерена фурна, докато се зачерви. След като се извади от фурната не се поръсва с вода, защото ще спадне.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Къпана баница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама