www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 07 Юли 2012

Кроасанена торта

Необходими продукти
1 л прясно мляко
7 яйца
14 с.л. захар
4 кроасана с шоколад
захар за карамел (колкото да покрие дъното на тавата)

В по-дълбока тава се сипва захар, колкото да покрие дъното и се стопява, докато се карамелизира. В горещия карамел се нареждат кроасаните и се притискат в карамела, за да залепнат хубаво.

След като изстине карамела, набождаме кроасаните с нож. Приготвяме сместа, като първо разбиваме хубаво яйцата и захарта, и след това добавяме млякото. Изсипваме сместа и изчакваме около 4-5 мин, за да попият кроасаните. Печем на водна баня на 200 градуса, около 40 мин. След опичане се оставя да изстине добре и се обръща, като карамела е отгоре.