Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Крем карамел с тиква

Крем карамел с тиква

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

около 300 гр. настъргана тиква
4 яйца
500 гр. прясно мляко
около 2/3 ч.ч. захар
още 6-7 с.л. захар за карамелизиране
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Крем карамел с тиква

Тиквата се сварява в няколко лъжици вода. Яйцата се разбиват с прясното мляко, захарта и ванилията. Към сместа се прибавя охладената тиква. Няколко лъжици захар се карамелизират и се разпределят в купички. Отгоре се сипва от готовата смес. Пече се на водна баня на около 150гр. докато "стегне".



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Крем карамел с тиква


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама