Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Крем карамел с тиква
Крем карамел с тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
около 300 гр. настъргана тиква
4 яйца
500 гр. прясно мляко
около 2/3 ч.ч. захар
още 6-7 с.л. захар за карамелизиране
1 ванилия
Тиквата се сварява в няколко лъжици вода. Яйцата се разбиват с прясното мляко, захарта и ванилията. Към сместа се прибавя охладената тиква. Няколко лъжици захар се карамелизират и се разпределят в купички. Отгоре се сипва от готовата смес. Пече се на водна баня на около 150гр. докато "стегне".
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Крем карамел с тиква
От форум:
От друг сайт: