Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Крем карамел с кафе
Крем карамел с кафе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 л прясно мляко
6 яйца
16 с.л. захар
4 с.л. нес кафе
1 ч.ч. захар за карамелизиране
В малко тиганче се сипва захарта за карамелизиране. Загрява се на огъня и се разбърква до стопяването на захарта и получаването на карамел. С получения горещ карамел се покрива дъното на алуминиеви купички за крем карамел.
В тенджера се кипва млякото и се прибавя кафето. Бърка се до стопяването на кафето. В купа се разбиват яйцата и захарта. На тънка струя се налива горещото мляко и се разбърква, докато се разтвори захарта. След това сместа се разпределя в купичките и те се поставят в дълбока тава. В нея се налива вода, която покрива част от купичките и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса около 60-70 минути. Много е важно да не се допусне водата в тавата да заври, ако това стане, кремът ще стане на шупли и няма да се получи гладка повърхност. След изпичане се изваждат и се оставят да се охладят.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
интересно.........
Ако желаете, може да сложите линк към Крем карамел с кафе
От форум:
От друг сайт:
Цветослава Киркова