Начало » Тестени изделия » Рецепти за Козунаци » рецепта Козунак с орехи

Козунак с орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 кубче прясна мая
1 к.ч. олио
3-4 с.л. маргарин
1 ч.ч. начупени орехи
щипка сол
брашно колкото поеме за меко тесто /около 1 кг./
2 праха ванилия
1 с.л. ром

за намазване на козунаците:
2 жълтъка
захар за поръсване
орехови ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козунак с орехи

Разтворете маята в хладкото мляко. Пресейте брашното и изсипете маята, яйцата, захарта и щипката сол. Добавете олиото, маргарина, ванилията и рома. Замесете меко тесто. Ударете го в плота около 100 пъти. Оставете го да втаса на топло. Разточете кори, наръсете ги със счукани орехи и увийте на руло. Сплетете по 2-3 плитки и оформете козунаците в тавичка. Намажете отгоре с жълтък, поръсете с кристална захар и гарнирайте с орехови ядки. Оставете отново да втаса. Печете във фурна по-продължително време на около 110-150 градуса.


Продукти: яйца, захар, прясно мляко, мая, олио, маргарин, орехи, сол, брашно, ванилия, ром

Тагове: Рецепти за Великден

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Великденски козунак
Великденски козунак със стафиди

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козунак с орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама