Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Козуначена пита
Козуначена пита

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г мая
700 г брашно
1 ч ч топло прясно мляко
100 мл вода за маята
50 г разтопено масло
щипка сол
120 г захар
2 яйца без един жълтък
ванилия
цветни захарни пръчици
100 г течен шоколад и сусам
Маята се разтваря във водата с 1 с л захар и 1 с л брашно и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме прясното мляко, разбитите яйца със захарта, сол, ванилия, разтопено масло. Замесва се меко тесто и оставяме на топло да втаса 40 мин.
Премесваме и се разделя на две равни части. Половината тесто се разделя на 3 големи и една по малка топка. Трите се разточват на дълги ленти, намазват се с течен шоколад и се навиват на фитил. Сплитат се трите фитила на плитка. Малкото топче се поставя в средата на тава с хартия за печене, край него се поставя като венец плитката. Оставя се още 20 мин. да бухне, намазваме с разбит с малко олио жълтък и поръсваме със захар, сусам, захарни пръчици. Печем в загрята фурна 180 градуса 35 мин. Да ви е сладко !
От втората част се приготвят Козуначени венчета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Козуначена пита
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова