Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Козуначена пита

Козуначена пита

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
700 г брашно
1 ч ч топло прясно мляко
100 мл вода за маята
50 г разтопено масло
щипка сол
120 г захар
2 яйца без един жълтък
ванилия
цветни захарни пръчици

100 г течен шоколад и сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначена пита

Маята се разтваря във водата с 1 с л захар и 1 с л брашно и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавяме прясното мляко, разбитите яйца със захарта, сол, ванилия, разтопено масло. Замесва се меко тесто и оставяме на топло да втаса 40 мин.

Премесваме и се разделя на две равни части. Половината тесто се разделя на 3 големи и една по малка топка. Трите се разточват на дълги ленти, намазват се с течен шоколад и се навиват на фитил. Сплитат се трите фитила на плитка. Малкото топче се поставя в средата на тава с хартия за печене, край него се поставя като венец плитката. Оставя се още 20 мин. да бухне, намазваме с разбит с малко олио жълтък и поръсваме със захар, сусам, захарни пръчици. Печем в загрята фурна 180 градуса 35 мин. Да ви е сладко !

От втората част се приготвят Козуначени венчета



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


красиво....



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначена пита


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама