Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Кошнички с гъбено-сметанов сос

Кошнички с гъбено-сметанов сос

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г пушени флейки или бекон
250 г кайма
2 сварени картофа
150 г пушен кашкавал
1-2 яйца
250 мл готварска сметана
на вкус сол и черен пипер
30 г масло
1 с. л. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кошнички с гъбено-сметанов сос

Нарежете флейките или бекон на тънки резени. Картофите и пушеният кашкавал на кръгчета. Каймата овкусете с подправки. Разбийте яйцата със сметаната (150 мл).

Вземете форма за мъфини, намаслете и във всяко гнездо сложете по две резенчета флейки (бекон). Поставете ги така, че да се пресичат и да се образува кошничка.След това разпределете каймата във всяко гнездо, сложете кръгче картоф, изсипете от яйчната смес и покрийте с кръгче кашкавал. Печете на 200 градуса около 25-30 минути или до готовност.

Извадете, оставете ги за няколко минути да се охладят леко и сервирайте със соса,  приготвен по следният начин: Гъбите се задушават в маслото, добавя се 1 с. л. брашно и се налива 100 мл готварска сметана и малко вода. Подправя се със сол и пипер. По желание може да поръсите ястието със ситно нарязан магданоз.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кошнички с гъбено-сметанов сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама