Публикувана от Добринка Петкова на 13 Май 2013
Необходими продукти 300 г пушени флейки или бекон 250 г кайма 2 сварени картофа 150 г пушен кашкавал 1-2 яйца 250 мл готварска сметана на вкус сол и черен пипер 30 г масло 1 с. л. брашно | |
Нарежете флейките или бекон на тънки резени. Картофите и пушеният кашкавал на кръгчета. Каймата овкусете с подправки. Разбийте яйцата със сметаната (150 мл). Вземете форма за мъфини, намаслете и във всяко гнездо сложете по две резенчета флейки (бекон). Поставете ги така, че да се пресичат и да се образува кошничка.След това разпределете каймата във всяко гнездо, сложете кръгче картоф, изсипете от яйчната смес и покрийте с кръгче кашкавал. Печете на 200 градуса около 25-30 минути или до готовност. Извадете, оставете ги за няколко минути да се охладят леко и сервирайте със соса, приготвен по следният начин: Гъбите се задушават в маслото, добавя се 1 с. л. брашно и се налива 100 мл готварска сметана и малко вода. Подправя се със сол и пипер. По желание може да поръсите ястието със ситно нарязан магданоз. |