www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 13 Май 2013

Кошнички с гъбено-сметанов сос

Необходими продукти
300 г пушени флейки или бекон
250 г кайма
2 сварени картофа
150 г пушен кашкавал
1-2 яйца
250 мл готварска сметана
на вкус сол и черен пипер
30 г масло
1 с. л. брашно

Нарежете флейките или бекон на тънки резени. Картофите и пушеният кашкавал на кръгчета. Каймата овкусете с подправки. Разбийте яйцата със сметаната (150 мл).

Вземете форма за мъфини, намаслете и във всяко гнездо сложете по две резенчета флейки (бекон). Поставете ги така, че да се пресичат и да се образува кошничка.След това разпределете каймата във всяко гнездо, сложете кръгче картоф, изсипете от яйчната смес и покрийте с кръгче кашкавал. Печете на 200 градуса около 25-30 минути или до готовност.

Извадете, оставете ги за няколко минути да се охладят леко и сервирайте със соса,  приготвен по следният начин: Гъбите се задушават в маслото, добавя се 1 с. л. брашно и се налива 100 мл готварска сметана и малко вода. Подправя се със сол и пипер. По желание може да поръсите ястието със ситно нарязан магданоз.