Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Кошнички по родопски

Кошнички по родопски

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г пилешко филе
200 г свинско филе
150 г печурки
100 г кашкавал
4 яйца
50 мл смокинова ракия (аз използвах гроздова)
черен и бял пипер
кимион
30 мл олио
сол

за тестото:
250 г брашно
2 яйца
1 ч.л. оцет
1 кафяна л.сол
30 мл олио
1 с.л. кисело мляко
щипка шарена сол
вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кошнички по родопски

От продуктите за тесто се омесва средно твърдо тесто. Разделете тестото на 5 топки и всяка топка разточете на тънък кръг. Всеки кръг се разстила по дъното и стените на малка глинена купа. Пече се на 180С до златисто, след което се отделя от нея. Месото се нарязва на ивички и се запържва. Прибавете гъбите и ракията. Варете10 мин. Махнете от огъня. С тази смес се пълни тестената кошничка. Отгоре сипете смес от настърган кашкавал, смесен с яйце. Запечете 4-5 мин. От тестото може да се отдели малка част, от която да се оформи декоративен капак за кошничките.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


страхотно изглежда, ще пробвам...
Прекрасно предложение!
Благодаря и наистина е така е ;)
Аватар09 Април 2012
Нина Райчева
Много апетитно!



Ако желаете, може да сложите линк към Кошнички по родопски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама