Публикувана от Теодора Николова на 08 Април 2012
![]() | Необходими продукти 200 г пилешко филе 200 г свинско филе 150 г печурки 100 г кашкавал 4 яйца 50 мл смокинова ракия (аз използвах гроздова) черен и бял пипер кимион 30 мл олио сол за тестото: 250 г брашно 2 яйца 1 ч.л. оцет 1 кафяна л.сол 30 мл олио 1 с.л. кисело мляко щипка шарена сол вода |
От продуктите за тесто се омесва средно твърдо тесто. Разделете тестото на 5 топки и всяка топка разточете на тънък кръг. Всеки кръг се разстила по дъното и стените на малка глинена купа. Пече се на 180С до златисто, след което се отделя от нея. Месото се нарязва на ивички и се запържва. Прибавете гъбите и ракията. Варете10 мин. Махнете от огъня. С тази смес се пълни тестената кошничка. Отгоре сипете смес от настърган кашкавал, смесен с яйце. Запечете 4-5 мин. От тестото може да се отдели малка част, от която да се оформи декоративен капак за кошничките. |