Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Коледна торта

Коледна торта

Разпечатай

от готварската книга на Велина Стойкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
6 яйца
120 гр. пудра захар
2 с.л. какао
120 гр.брашно
1 бакпулвер
ванилия

за шоколадовия крем:

400 гр.цедено кисело мляко
150 гр. шоколад
ягоди

за масления крем:
140 гр. масло
300 гр. пудра захар
1 с.л. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледна торта

За блата: Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Брашното се смесва с какаото, бакпулвeра и ванилията и се пресява. Брашнената смес се прибавя постепенно и при постоянно бъркане към яйцата до получаване на хомогенна смес. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30мин., след което се оставя да изстине добре.

За шоколадовия крем: Шоколадът се разтапя на водна баня. Цеденото мляко (на стайна температура) се добавя към шоколада и се бърка до получаване на хомогенна смес. Ягодите се нарязват.

За масления крем: Маслото се разбива и към него постепенно се добавят захарта и млякото, докато продуктите се смесят напълно. Блатът се разрязва на 3 и се редят ред блат, ред шоколадов крем и ред ягоди. Отгоре и отстрани тортата се намазва с масления крем, след което се слага фондан (рецепта за фондан).



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Коледна торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама