Публикувана от Велина Стойкова на 18 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти за блата: 6 яйца 120 гр. пудра захар 2 с.л. какао 120 гр.брашно 1 бакпулвер ванилия за шоколадовия крем: 400 гр.цедено кисело мляко 150 гр. шоколад ягоди за масления крем: 140 гр. масло 300 гр. пудра захар 1 с.л. прясно мляко |
За блата: Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Брашното се смесва с какаото, бакпулвeра и ванилията и се пресява. Брашнената смес се прибавя постепенно и при постоянно бъркане към яйцата до получаване на хомогенна смес. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30мин., след което се оставя да изстине добре. За шоколадовия крем: Шоколадът се разтапя на водна баня. Цеденото мляко (на стайна температура) се добавя към шоколада и се бърка до получаване на хомогенна смес. Ягодите се нарязват. За масления крем: Маслото се разбива и към него постепенно се добавят захарта и млякото, докато продуктите се смесят напълно. Блатът се разрязва на 3 и се редят ред блат, ред шоколадов крем и ред ягоди. Отгоре и отстрани тортата се намазва с масления крем, след което се слага фондан (рецепта за фондан). |