Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Кокосово-шоколадов чийзкейк - Катерина

Кокосово-шоколадов чийзкейк - Катерина

Разпечатай

от готварската книга на Донка Атанасова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет и половина Weetabix Chocolate /шоколадови овесени трици/
3 кутии по 300 гр крема сирене /аз използвах PHILADELPHIA/
1 кутия неподсладено кондензирано мляко
1 пакет и половина кокосови стърготини
1 шоколадов кувертюр
1 пакетче желатин (за 500 гр)
2 ванилии
2 с.л. маргарин
2 с.л. мед
1 ч.ч. вода (може и повече да поеме)
капсула есенция `ром`
диетичен течен подсладител
1 бял шоколад (за кокосовите топчета)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кокосово-шоколадов чийзкейк - Катерина

Шоколадовите трици натрошаваме в купа и ги объркваме хубаво с маргарина, водата в която предварително сме разтворили меда и есенцията (трябва да стане гъста каша). Разстиламе в тавата и печем за около 20 минути във фурната на 200 градуса. Докато се пече блата в тенджерка изсипваме кондензираното мляко и пакета кокосови стърготини и варим до сгъстяване. Оставяме да изстине. Изваждаме блата от фурната, и оставяме също да изстине.

В друга купа разбиваме хубаво крема сиренето и течният подсладител (тук зависи колко сладък искате да е крема, аз сложих около 2 мерителни капачки подсладител). Изстиналата кокосова смес добавяме към крем сиренето и разбъркваме хубаво с лъжица. Най-накрая към крема добавяме и предварително разтворения желатин. Готовият крем изспиваме върху блата и слагаме в хладилника да се стегне. След като постегне крема разтапяме на водна баня кувертюрата с малко прясно мляко. Изсипваме шоколада върху крема и връщаме отново в хладилника.

За кокосовите топчета разтапяме на водна баня белият шоколад и объркаваме хубаво с около половин пакетче кокосови стърготини. Оформяме на топчета, с които украсяваме чийзкейка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Аватар18 Декември 2012
Добринка Петкова
Вкусно и красиво!
Аватар18 Декември 2012
Надя Недева
Страхотно е !
Аватар30 Ноември 2012
Диана Димитрова
Позравления! Много добре се е получило! Изглежда апетитно и съблазнително :))
Аватар30 Ноември 2012
Нина Райчева
Вкусотия!



Ако желаете, може да сложите линк към Кокосово-шоколадов чийзкейк - Катерина


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама