www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 06 Октомври 2018

Клин с ориз и сирене

Необходими продукти
4 бр. фини кори за баница
7 с.л. маргарин
2 с.л. олио
черен пипер - на вкус
1 ½ ч.ч вода
½ ч.ч ориз - бисерен
2 яйца - големи домашни
1 щипка сол
1 щипка чубрица
160 г сирене

Отмерваме ½ ч.ч бисерен ориз и го измиваме под течаща вода много добре. В тенджерка на котлона слагаме 2 с.л. олио и 2 с.л. маргарин с масло да се сгорещи. Прибавяме ориза в тенджерката и го задушаваме. Оризът трябва да стане прозрачен. Бъркаме непрекъснато. Намаляваме котлона и наливаме 1 ½ ч.ч вода и оставяме да ври на тих огън докато оризът поеме водата. Посоляваме с 1 щипка водата. След като е готов, т.е да е пухкав и набъбнал, го дърпаме и слагаме вътре 1 с.л. маргарин с масло и разбъркваме. Подправяме и с черен пипер на вкус и разбъркваме.

Натрошаваме сиренето в купичка. В друга купичка слагаме две яйца и ги разбиваме много добре с вилица. В купа смесваме ориза, яйцата, сиренето и разбъркваме добре. Вътре слагаме и 1 щипка чубрица по желание за вкус и разбъркваме. Намазваме малка тава с 2 с.л маргарин с масло и слагаме две фини кори за баница, така че да излязат краищата и. Изсипваме сместа и заглаждаме с лъжица. Загръщаме краищата отгоре. Вземаме две други кори и ги слагаме отгоре, като краищата подмушваме отдолу внимателно. Намазваме с 2 с.л. маргарин корите. Печем клина на 180 градуса в загрята фурна до загар. Вече готов го режем на триъгълници и поднасяме.