Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Кюфтенца с ориз и зеленчуци, оваляни в трохи

Кюфтенца с ориз и зеленчуци, оваляни в трохи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч.сварен ориз
1 морков
1 пиперка - прясна
1 резен от целина
1/2 глава лук
1/2 ч.л. мащерка
няколко стръка копър
няколко стръка магданоз
1 яйце
сол
черен пипер

за панировката:
1 яйце
брашно
пресни хлебни трохи
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кюфтенца с ориз и зеленчуци, оваляни в трохи

Няколко сухи филии хляб стриваме с ръце на трохи. Трохите ги слагаме за 30 мин. в чинийка да изсъхнат още, за да са удобни да оваляме кюфтенцата с тях. Всички зеленчуци ги нарязваме на много ситно. Аз лично ползвах блендер. Нарязвам и копъра и магданоза. Ползвах също пресен, защото вкуса на кюфтенцата става по хубав.

Сварявам си ориза. Трябва ни 2 ч.ч сварен ориз. Смесвам зеленчуците с 1/2 от сварения вече ориз. Останалия ориз го смесвам с яйцето. Овкусявам. Всичко много добре обърквам. Правя си малки кръгли кюфтенца с леко мокри ръце. Разбивам си едно яйце за панировка. Овалям всяко едно леко в брашно, после в яйцето и накрая в трохите от хляб. Нареждам всички кюфтенца в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре ги напръсквам с олио. Пека ги на 200 градуса докато леко трохите станат златисти. Хапваме със салата. Леко, вкусно.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Интересно предложение.



Ако желаете, може да сложите линк към Кюфтенца с ориз и зеленчуци, оваляни в трохи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама