Публикувана от Марияна Желева на 02 Юни 2016
Необходими продукти 2 ч.ч.сварен ориз 1 морков 1 пиперка - прясна 1 резен от целина 1/2 глава лук 1/2 ч.л. мащерка няколко стръка копър няколко стръка магданоз 1 яйце сол черен пипер за панировката: 1 яйце брашно пресни хлебни трохи олио | |
Няколко сухи филии хляб стриваме с ръце на трохи. Трохите ги слагаме за 30 мин. в чинийка да изсъхнат още, за да са удобни да оваляме кюфтенцата с тях. Всички зеленчуци ги нарязваме на много ситно. Аз лично ползвах блендер. Нарязвам и копъра и магданоза. Ползвах също пресен, защото вкуса на кюфтенцата става по хубав. Сварявам си ориза. Трябва ни 2 ч.ч сварен ориз. Смесвам зеленчуците с 1/2 от сварения вече ориз. Останалия ориз го смесвам с яйцето. Овкусявам. Всичко много добре обърквам. Правя си малки кръгли кюфтенца с леко мокри ръце. Разбивам си едно яйце за панировка. Овалям всяко едно леко в брашно, после в яйцето и накрая в трохите от хляб. Нареждам всички кюфтенца в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре ги напръсквам с олио. Пека ги на 200 градуса докато леко трохите станат златисти. Хапваме със салата. Леко, вкусно. |