Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Кюфтенца от картофи и червено цвекло

Кюфтенца от картофи и червено цвекло

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за приблизително 10 бр.:
3 бр едри картофи
1 бр червено цвекло средно по размер
1-2 стръка зелен лук - само перата
зелен магданоз
къри
сол
1 филийка хляб, напоена с вода и отцедена
2 бр пресни яйца - малки
церевично брашно
 олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кюфтенца от картофи и червено цвекло

Измиваме добре картофите и цвеклото. Белим, отново измиваме. Взимаме лист алуминиево фолио за печене и в него завиваме измитите картофи и цвекло, както се цели без да нарязваме. Слагаме да се изпекат в силна нагрята фурна. Готови са след приблизително 35-45 минути. Разгъваме внимателно фолиото, да не се изгорим от образувалата се пара и оставяме да се охладят. Когато са готови, настъргваме цвеклото, а картофите намачкваме. Подправяме със сол, къри и нарязан ситно магданоз. Прибавяме и 1 яйце, нарязани пера зелен лук и филийката хляб. Омесваме добре и с мокри ръце оформяме кюфтенца. Овалваме в царевично брашно, после в разбито прясно яйце и отново в царевично брашно. Изпържваме в олио от двете страни. Сервираме с гарнитура по вкус.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кюфтенца от картофи и червено цвекло


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама