Публикувана от Илияна Димова на 10 Януари 2018
Необходими продукти за приблизително 10 бр.: 3 бр едри картофи 1 бр червено цвекло средно по размер 1-2 стръка зелен лук - само перата зелен магданоз къри сол 1 филийка хляб, напоена с вода и отцедена 2 бр пресни яйца - малки церевично брашно олио | |
Измиваме добре картофите и цвеклото. Белим, отново измиваме. Взимаме лист алуминиево фолио за печене и в него завиваме измитите картофи и цвекло, както се цели без да нарязваме. Слагаме да се изпекат в силна нагрята фурна. Готови са след приблизително 35-45 минути. Разгъваме внимателно фолиото, да не се изгорим от образувалата се пара и оставяме да се охладят. Когато са готови, настъргваме цвеклото, а картофите намачкваме. Подправяме със сол, къри и нарязан ситно магданоз. Прибавяме и 1 яйце, нарязани пера зелен лук и филийката хляб. Омесваме добре и с мокри ръце оформяме кюфтенца. Овалваме в царевично брашно, после в разбито прясно яйце и отново в царевично брашно. Изпържваме в олио от двете страни. Сервираме с гарнитура по вкус. |