Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Кексов венец с пилешко, гъби и още вкусове

Кексов венец с пилешко, гъби и още вкусове

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 пакет кори за баница
2 яйца
1.ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч.олио
1/2 ч.л.бакпулвер
250 гр.брашно
250 гр.крехко пилешко месо
150 гр.гъби
2-3 малки кисели краставички
2-3 печени и почистени чушки
150 гр.домашно овче сирене
1 голяма скилидка чесън
1 с.л. соев сос
сол на вкус
млян черен пипер
мащерка
риган
чубрица
масло за мазане
майонеза за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кексов венец с пилешко, гъби и още вкусове

Пилешкото месо се нарязва на кубчета и към него се добавят нарязаните гъби, посолява се и се добавят останалите подправки, соевия сос и чесъна. Когато е готово се сваля от огъня да се охлади.

През това време се разбиват яйцата с киселото мляко, добавя се олиото и брашното с бакпулвера в него. В получената смес се изсипват охладеното пилешко месо и ситно нарязаните кисели краставички, чушките и натрошеното сирене. Всичко се разбърква добре и се изсипва във формата, която предварително е намазана обилно с масло и облицована с нарязаните на правоъгълни парчета кори, като една кора се реже на 8 парчета. Пече се на 170 градуса до готовност.

Готовият кекс се изважда още топъл от формичката и се украсява с майонеза или нещо друго по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кексов венец с пилешко, гъби и още вкусове


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама