Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с шоколадова глазура

Кекс с шоколадова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1 к.ч. стафиди
1 к.ч. орехи
1 к.ч. алкохол
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч. олио

за глазурата:
3 ч.л. олио
1 1/2 млечен шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с шоколадова глазура

Стафидите се накисват в алкохола. Брашното се пресява с бакпулвера. Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Добавя се олиото на тънка струйка. След това киселото мляко със содата и се разбърква хубаво. Добавя се на части брашното. Формата за кекс се намаслява и се изсипва малко от тестото, поръсват се от добре изцедените стафиди, и орехи, след това тесто, пак ядки, и най-отгоре малко тесто.

Кексът се пече в загрята на 180 градуса фурна, като се следи да не се изгори. След като се изкара кекса, във фурната се слагат в купа олиото и шоколадът, да се разтопи. Като изстине кекса, се залива отгоре с шоколадовата глазура.

Други варианти за шоколадова глазура



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с шоколадова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама