Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс пухкавелко

Кекс пухкавелко

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
200 мл прясно мляко
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 ч.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс пухкавелко

Разбивам яйцата със захарта. Постепенно добавям останалите продукти и продължавам да бъркам с миксера. Накрая останалата част по стените от сместа я смесвам с какаото и изсипвам в средата равномерно. С ножа леко разбърквам сместа отгоре да се получи някаква шарка от тъмната смес.

Във форма за кекс слагам хартия, може и с омазнена и набрашнена форма. Изсипвам сместа. Пека шарения кекс в предварително загрята фурна на 170°C 20 минути само на долен реотан във фурната, после и двата пак на 170°C още 15-20 минути, но вече следя, за да не прегори. Ако се налага, покривам с алуминиево фолио. За готовност на пухкавия кекс проверявам с дървен шиш. След изпичане оставям още няколко минути във фурната, но при отворена врата. Обръщам кекса Пухкавелко в подходяща чиния и поръсвам с пудра захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс пухкавелко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама