Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди

Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди

Разпечатай

от готварската книга на tony marinov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 3 бр.
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
прясно мляко - 200 мл
мая - 7 г суха
брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
вода – ½ с.л + 3 с.л захар-за перличките
орехи - 1 ч.ч.
есенция лимон - 1 бр.
стафиди – 1 пакетче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди

Маята се смесва с топлото мляко и една чаена лъжичка от захарта и 3 с.л брашно. Оставя се за кратко да се активира. Яйцата се разбиват със захарта, олиото и маята с млякото. Добавят се есенцията и пресятото брашно. Към сместа се сипват смлените ореховите ядки и стафидите по 2/3 от количествата им, като се оставя малко от тях за посипване отгоре на кекса. Сместа се прехвърля в тава намазнена и набрашнена или в 2 продълговати форми за кекс. Кексът се оставя 25 минути да втаса. Отгоре се посипват останалите орехови ядки, стафиди и захарните перлички. Захарни перлички се правят като се смеси ½ с.л вода и 3 с.л захар и се разбърка. Става бяла кашичка. Тя се изсипва в решетъчна лъжица с дупки и се притиска отгоре с друга лъжичка супена например така че отдолу от дупчиците да падат перличките. Прави се директно върху сладкиша като лъжицата се придвижва така, че те да падат равномерно върху сладкиша. Козуначеният кекс се пече на 180 градуса за 40-45 минути.



Още рецепти за Кексове

Рецепта за Кекс Калина Кекс Калина

Рецепта за Кекс пухкавелко Кекс пухкавелко

Рецепта за Морковен кекс Морковен кекс

Рецепта за Надупчен кекс Надупчен кекс

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама