Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди

Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди

Разпечатай

от готварската книга на tony marinov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

яйца - 3 бр.
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
олио - 1/3 ч.ч.
прясно мляко - 200 мл
мая - 7 г суха
брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
вода – ½ с.л + 3 с.л захар-за перличките
орехи - 1 ч.ч.
есенция лимон - 1 бр.
стафиди – 1 пакетче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди

Маята се смесва с топлото мляко и една чаена лъжичка от захарта и 3 с.л брашно. Оставя се за кратко да се активира. Яйцата се разбиват със захарта, олиото и маята с млякото. Добавят се есенцията и пресятото брашно. Към сместа се сипват смлените ореховите ядки и стафидите по 2/3 от количествата им, като се оставя малко от тях за посипване отгоре на кекса. Сместа се прехвърля в тава намазнена и набрашнена или в 2 продълговати форми за кекс. Кексът се оставя 25 минути да втаса. Отгоре се посипват останалите орехови ядки, стафиди и захарните перлички. Захарни перлички се правят като се смеси ½ с.л вода и 3 с.л захар и се разбърка. Става бяла кашичка. Тя се изсипва в решетъчна лъжица с дупки и се притиска отгоре с друга лъжичка супена например така че отдолу от дупчиците да падат перличките. Прави се директно върху сладкиша като лъжицата се придвижва така, че те да падат равномерно върху сладкиша. Козуначеният кекс се пече на 180 градуса за 40-45 минути.



Още рецепти за Кексове

Рецепта за Домашен пай с дюли Домашен пай с дюли

Рецепта за Кекс Калина Кекс Калина

Рецепта за Кекс пухкавелко Кекс пухкавелко

Рецепта за Морковен кекс Морковен кекс

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначен кекс със захарни перлички, орехи и стафиди


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама