Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Кекс от картофи

Кекс от картофи

Разпечатай

от готварската книга на Mariyana Kovacheva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг картофи
1 малка глава лук
150 гр. гъби
2 средни моркова
2 с.л. кисело мляко
50 гр. сирене
50 гр. кашкавал за гарниране
качамак/галета за поръсване
сусам по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс от картофи

Картофите първо се сваряват да омекнат добре. Натрошават се със сиренето и се подправят със сол и черен пипер по желание. Добавих малко кисело мляко, за да стане по-пухкава сместа.

Задушаваме гъбите, нарязани на ситно с главата лук и морковите до омекване. Намазняваме форма за кекс и поръсваме обилно с галета или качамак, както съм направила аз. Разсипваме 2/3 от картофеното пюре със сирене във формата. Плънката като по-тежка пада, затова не е в средата на формата. Добавяме плънката от гъби, лук и морков. Накрая прибавяме и останалата част от пюрето. Заравняваме добре и отново поръсваме обилно с галета/качамак. Печем на 180 C долен и горен реотан на вентилатор за около 30 минути.

След като добие златист цвят, обръщаме кекса в поднос и можем да допечем допълнително. Може да го гарнираме със сусам и настърган кашкавал. Разрежете, когато леко се охлади кекса. Върви добре с тъмно пиво! Бон апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар15 Ноември 2014
Петя Тодорова
Изглежда невероятно вкусно и много лесно за приготвяне.Браво !
Много вкусно....



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс от картофи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама