Публикувана от Mariyana Kovacheva на 18 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти 1 кг картофи 1 малка глава лук 150 гр. гъби 2 средни моркова 2 с.л. кисело мляко 50 гр. сирене 50 гр. кашкавал за гарниране качамак/галета за поръсване сусам по желание |
Картофите първо се сваряват да омекнат добре. Натрошават се със сиренето и се подправят със сол и черен пипер по желание. Добавих малко кисело мляко, за да стане по-пухкава сместа. Задушаваме гъбите, нарязани на ситно с главата лук и морковите до омекване. Намазняваме форма за кекс и поръсваме обилно с галета или качамак, както съм направила аз. Разсипваме 2/3 от картофеното пюре със сирене във формата. Плънката като по-тежка пада, затова не е в средата на формата. Добавяме плънката от гъби, лук и морков. Накрая прибавяме и останалата част от пюрето. Заравняваме добре и отново поръсваме обилно с галета/качамак. Печем на 180 C долен и горен реотан на вентилатор за около 30 минути. След като добие златист цвят, обръщаме кекса в поднос и можем да допечем допълнително. Може да го гарнираме със сусам и настърган кашкавал. Разрежете, когато леко се охлади кекса. Върви добре с тъмно пиво! Бон апетит! |