Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Кашкавал на фурна - II вариант
Кашкавал на фурна - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
350 гр. кашкавал
40 гр. краве масло
4-5 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
3-4 с.л. овесени ядки*
Брашното се разбива с малко прясно мляко на гладка каша, към сместа се добавят яйцата и се разбиват с телена бъркалка. Изсипва се и останалото прясно мляко. Накрая се добавя настъргания кашкавал. С половината от маслото се намазва тавичката, а останалата половина се разпределя на парченца върху сместа. Запича се в умерена фурна до златисто.
* Аз добавих овесени ядки в сместа, защото ми се видя много рядка.
** Може да добавите различни видове зеленчуци.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кашкавал на фурна - II вариант
От форум:
От друг сайт: