www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 30 Март 2015

Кашкавал на фурна - II вариант

Необходими продукти
350 гр. кашкавал
40 гр. краве масло
4-5 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
3-4 с.л. овесени ядки*

Брашното се разбива с малко прясно мляко на гладка каша, към сместа се добавят яйцата и се разбиват с телена бъркалка. Изсипва се и останалото прясно мляко. Накрая се добавя настъргания кашкавал. С половината от маслото се намазва тавичката, а останалата половина се разпределя на парченца върху сместа. Запича се в умерена фурна до златисто.

* Аз добавих овесени ядки в сместа, защото ми се видя много рядка.

** Може да добавите различни видове зеленчуци.