Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Каша със зелен боб
Каша със зелен боб
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. зелен боб
2 глави лук
сол
олио
3 ч. л. червен пипер
брашно ( 5-6 с.л.)
1 връзка пресен джоджен
Лукът се нарязва едро и се задушава в олио и вода. Добавя се почистения и ако е необходимо нарязан зелен боб, долива се вода и се задушава. Преди да е напълно задушен се добавя червения пипер, вари се 5 минути и се сипва вода в количество, колкото желаем да бъде ястието. Изчаква се да заври, прави се каша от брашното и малко вода и се сипва на тънка струя в ястието. Накрая се посолява и се подправя с пресния джоджен.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Каша със зелен боб
От форум:
От друг сайт: