www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Димитринка Димова на 15 Май 2016

Картофи с агнешко и подправки

Необходими продукти
500 г агнешко месо на порции
600 г картофи
1 бр. лук
1 каф.лъж.червен пипер
1 супена лъжица брашно
500 мл вода
къри
сол
джоджен на вкус
2-3 суп.лъжици олио
15-20 г краве масло

Измиваме порциите месо и подсушаваме. Запържваме месото в 2 супени лъжици олио и 15-20 г краве масло. Преди да дръпнем от котлона прибавяме нарязан ситно или настърган лук, къри, сол, джоджен на вкус, червен пипер и брашно. Наливаме 500 мл топла вода. Изсипваме всичко в тавичка, слагаме отгоре фолио за печене и поставяме в горещата фурна на 200 градуса. След няколко минути печене (35-45 минути) прибавяме и картофите, обелени и нарязани на кръгчета. Отново слагаме фолиото и продължаваме да печем до готовност приблазително още 35 минути. Може преди да извадим от фурната да махнем фолиото и да запечем леко. Може по време на печене да доливаме топла вода по преценка.