Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Картофени питки
Картофени питки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
450 гр брашно
20 гр мая
200 мл топло прясно мляко
3 с.л олио
1 ч.л захар
2 ч.л сол
2 сварени и намачкани картофа
Маята, захарта и млякото се разтварят, добавете малко брашно, разбъркайте и поставете купичката в съд с топла вода, да втаса. След това със всички останали продукти замесете тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса. Разделете го на две части и с намаслени ръце оформете на питки, набоцкайте ги с вилица. Оставете ги за още 15-20 минути да втасат и печете в загрята фурна до готовност. Извадете ги, намажете с масло и ги завийте с кърпа.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Картофени питки
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова