www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 20 Март 2013

Картофени питки

Необходими продукти
450 гр брашно
20 гр мая
200 мл топло прясно мляко
3 с.л олио
1 ч.л захар
2 ч.л сол
2 сварени и намачкани картофа

Маята, захарта и млякото се разтварят, добавете малко брашно, разбъркайте и поставете купичката в съд с топла вода, да втаса. След това със всички останали продукти замесете тесто. Оставете го покрито с кърпа да втаса. Разделете го на две части и с намаслени ръце оформете на питки, набоцкайте ги с вилица. Оставете ги за още 15-20 минути да втасат и печете в загрята фурна до готовност. Извадете ги, намажете с масло и ги завийте с кърпа.