Начало » Тестени изделия » Рецепти за Паста » рецепта Канелони с плънка от спанак и извара в бешамел
Канелони с плънка от спанак и извара в бешамел

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за канелоните:
10 броя пурички канелони
400 г спанак, замразен
250 г извара
2 яйца
сол
черен пипер
индийско орехче
за соса:
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
50 г топено сирене
черен пипер
индийско орехче
сол
кашкавал за поръсване
Спанакът се размразява и изцежда. Смесва се с изварата и подправките, разбърква се добре и се добавят яйцата. Разбърквате много добре и пълните канелоните.
За соса загрявате в дълбок съд маслото и в него се запържва брашното (внимавайте да не загори), прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване, намалява се и се вари на слабо до сгъстяване, като се бърка от време на време. Добавя се топеното сирене и се бърка до получаване на еднородна смес. Овкусява се по ваш вкус със солта и подправките.
На дъното на съда, в който ще се пече ястието се изсипва част от бешамеловия сос. Подреждат се канелоните и се заливат с остатъка от соса. Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 200 С за около 35 минути. Маха се фолиото и се поръсва с кашкавал, пече се открито още 10 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Канелони с плънка от спанак и извара в бешамел
От форум:
От друг сайт: