Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Канелен кекс
Канелен кекс

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. газирана напитка "Ябълка"
6 с.л. олио
2 и 1/2 ч.ч брашно
1 ч.л. канела
50 мл. ром
100 гр. сушени кайсии
100 гр. стафиди
50 гр. локум
1 бакпулвер
за глазурата:
50 мл. течна сметана
70 гр. млечен шоколад
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се безалкохолното и олиото, след това пресятото брашно, бакпулвера и канелата. Накрая се добавят предварително накиснатите в рома стафиди и кайсии. Добавя се и локума, сместа се изсипва в кексова форма и се пече на 180 - 200 градуса до готовност.
Готовият кекс се обръща и се залива с шоколадовата глазура (сметаната се слага да се затопли, маха се от котлона и към нея се добавя натрошения на парченца шоколад, бърка се до получаването на хомогенна смес). Добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Канелен кекс
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова