Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Канелен кекс
Канелен кекс

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. газирана напитка "Ябълка"
6 с.л. олио
2 и 1/2 ч.ч брашно
1 ч.л. канела
50 мл. ром
100 гр. сушени кайсии
100 гр. стафиди
50 гр. локум
1 бакпулвер
за глазурата:
50 мл. течна сметана
70 гр. млечен шоколад
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се безалкохолното и олиото, след това пресятото брашно, бакпулвера и канелата. Накрая се добавят предварително накиснатите в рома стафиди и кайсии. Добавя се и локума, сместа се изсипва в кексова форма и се пече на 180 - 200 градуса до готовност.
Готовият кекс се обръща и се залива с шоколадовата глазура (сметаната се слага да се затопли, маха се от котлона и към нея се добавя натрошения на парченца шоколад, бърка се до получаването на хомогенна смес). Добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Канелен кекс
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова