Публикувана от Цветослава Киркова на 09 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 4 яйца 1 и 1/2 ч.ч. захар 1 ч.ч. газирана напитка "Ябълка" 6 с.л. олио 2 и 1/2 ч.ч брашно 1 ч.л. канела 50 мл. ром 100 гр. сушени кайсии 100 гр. стафиди 50 гр. локум 1 бакпулвер за глазурата: 50 мл. течна сметана 70 гр. млечен шоколад |
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се безалкохолното и олиото, след това пресятото брашно, бакпулвера и канелата. Накрая се добавят предварително накиснатите в рома стафиди и кайсии. Добавя се и локума, сместа се изсипва в кексова форма и се пече на 180 - 200 градуса до готовност. Готовият кекс се обръща и се залива с шоколадовата глазура (сметаната се слага да се затопли, маха се от котлона и към нея се добавя натрошения на парченца шоколад, бърка се до получаването на хомогенна смес). Добър апетит ! |