Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Какаова торта
Какаова торта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
3 яйца
350 гр. кисело мляко
1/2 с.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
3 с.л. олио
4 с.л. какао
2 прахчета ванилия
250 гр. брашно
за крема:
500 мл прясно мляко
300 мл вода
1 ч.ч. захар
2 пакета нишесте "Какао"
за глазура:
1 пакет шоколадов крем без варене на Д-р Йоткер
за гарниране:
кора от 1 лимон
3 блокчета Кит-кат
200 мл сметана
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, киселото мляко, содата бикарбонат, ванилията и разбъркайте. Прибавете брашното, какаото и бъркайте до хомогенна смес.
Разделете сместа на три части и изпечете блатове.
Смесете млякото, водата, захарта и сложете да заври. Разбийте нишестето с 1/2 ч.ч. вода и го прибавете към врящата смес, при непрекъснато бъркане.
Намажете блатовете с крема и сглобете тортата.
Разбийте крема без варене по указанията пакетчето начин. Глазирайте горния блат. Разбийте сметаната с миксер и украсете. Поръсете с настъргани лимонови корички. Настържете блокчетата Кит-кат на едро ренде и декорирайте блатовете. Охладете за около час преди консумация.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Какаова торта
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова