www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 01 Август 2013

Какаова торта

Необходими продукти
за блата:
3 яйца
350 гр. кисело мляко
1/2 с.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. захар
3 с.л. олио
4 с.л. какао
2 прахчета ванилия
250 гр. брашно

за крема:
500 мл прясно мляко
300 мл вода
1 ч.ч. захар
2 пакета нишесте "Какао"

за глазура:

1 пакет шоколадов крем без варене на Д-р Йоткер

за гарниране:
кора от 1 лимон
3 блокчета Кит-кат
200 мл сметана

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото, киселото мляко, содата бикарбонат, ванилията и разбъркайте. Прибавете брашното, какаото и бъркайте до хомогенна смес.

Разделете сместа на три части и изпечете блатове.

Смесете млякото, водата, захарта и сложете да заври. Разбийте нишестето с 1/2 ч.ч. вода и го прибавете към врящата смес, при непрекъснато бъркане.

Намажете блатовете с крема и сглобете тортата.

Разбийте крема без варене по указанията пакетчето начин. Глазирайте горния блат. Разбийте сметаната с миксер и украсете. Поръсете с настъргани лимонови корички. Настържете блокчетата Кит-кат на едро ренде и декорирайте блатовете. Охладете за около час преди консумация.